rondleidingen

Rondleidingen

Ontdek de LocHal tijdens een rondleiding

Maak kennis met de veelzijdige LocHal. Dagelijks verzorgen we rondleidingen, waarin we je wegwijs maken en vertellen over het verleden, heden en de toekomst van het monumentale gebouw. Meld je snel aan als je mee wil op ontdekkingstocht door het gebouw.

Dagelijkse rondleidingen in de LocHal

Ontdek verleden, heden en toekomst

Dit sterk staaltje architectuur heeft een rijk verleden. De verhalen van oud-NS-medewerkers, die de bibliotheek heeft verzameld, brengen de historie tot leven tijdens de 45 minuten gratis rondleiding door onze vrijwillige gidsen. Ontdek ook wat deze 11.000 vierkante meters vandaag de dag voor jou in petto hebben.

Onze rondleiders maken je wegwijs in het gebouw, zodat je na afloop moeiteloos je weg vindt naar de expositieruimte, de zes themalabs, horecapunten en werk- en studieplekken. Overal doe je nieuwe energie en inspiratie op. Je kunt je tot en met drie personen inschrijven via onderstaande knop:

Schrijf je in voor een algemene rondleiding

 

Guided tours in English

Discover past, present and future

Come and see the famous LocHal where you can work and study in a relaxed and creative atmosphere. We, the Central Brabant Library, KunstLoc and Seats2Meet, will take you, the international community, to the past, present and future of our monumental LocHal with a free guided tour in English of 45 minutes. Sign up, with a maximum of three persons, here: 

Sign up for a guided tour in english

If you are you interested in a private guided tour in English please contact marijkefackeldey@bibliotheekmb.nl. For a group of 15 persons we charge €75,-

Ontdek de architectuur van de LocHal

Geïnteresseerd in architectuur? In iedere bibliotheek zijn verhalen te vinden, maar de LocHal vertelt zélf een verhaal. Tijdens de uitgebreide architectuurrondleiding door de LocHal neemt gids Myrthe Breukink u mee door dit verhaal. Van de nog steeds voelbare industriële geschiedenis tot de indrukwekkende textiele architectuur. In ongeveer anderhalf uur komt u te weten hoe vier architectenbureaus hun krachten bundelden om van een oude kraanbaan een moderne bibliotheek én huiskamer voor de stad te maken. 

Kosten voor individuele deelname aan de architectuurrondleiding zijn € 8,50 p.p.

Schrijf je in voor een architectuurrondleiding

Bijzondere activiteit voor familiefeest of werkuitje

Ben je met een grotere groep (tot 16 personen)? Dan bieden wij ook een privérondleiding aan door de LocHal. De gids neemt de groep mee gedurende een uur en een kwartier en vertelt over het verleden en het heden van de LocHal. De bestaande constructie en de nieuwe architectuur worden ook belicht. Deze vormen namelijk samen het decor voor een vernieuwend bibliotheekconcept: een huiskamer voor de stad waar kennis wordt opgehaald en geproduceerd.

De kosten voor de algemene rondleidingen zijn €75,- (voor een groep van maximaal 15 personen).

 

Naast de algemene rondleidingen is ook onze architectuurrondleiding op aanvraag te boeken als privérondleiding. Gids Myrthe Breukink neemt je dan mee door de nog steeds voelbare industriële geschiedenis en de indrukwekkende textiele architectuur van de LocHal.

De kosten voor deze architectuurrondleidingen zijn €110,- (voor een groep tot en met 16 personen) en €135,- (voor een groep tot en met 20 personen).

 

Voor meer informatie en het boeken van een algemene of architectuurrondleiding kun je mailen naar: marijkefackeldey@bibliotheekmb.nl

Route-app 'Brabant Vertelt'

Brabant Vertelt is een route-app die doormiddel van gedichten, beelden, geluiden en tekst de verhalen vertelt die Brabant rijk is. Via deze app kun je ook de Tilburgse Spoorzone ontdekken! 

Tijdens het lopen van de route ‘Ontdek de Spoorzone’ maak je kennis met de geschiedenis van de gebouwen, de functie die deze gebouwen nu hebben en de met verschillende kunstwerken in de Spoorzone.

Download de app

Renovatie van de LocHal

Modern monument

In de meer dan achttien meter hoge LocHal uit 1932 werden vroeger locomotieven gerepareerd. In 2017 startte de renovatie, een grootse uitdaging voor de betrokken architecten en aannemers. Zij bouwden de glas- en staalconstructie opnieuw op en behielden enorm veel monumentale elementen.

Lees meer over de historie van de LocHal