lochal_km_kennismakerijcredits-lieselotteport.jpg

Corona-maatregelen

Bibliotheek t/m 20 mei gesloten. Alle publieksactiviteiten zijn afgelast tot 1 juni.

In Nederland gelden vanaf dinsdag 21 april 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In navolging van deze nieuwe maatregelen sluit de Bibliotheek LocHal tot en met 20 mei haar deuren. Alle publieksactiviteiten in de LocHal zijn afgelast tot 1 juni. Ook alle bijeenkomsten van Kunstloc Brabant en Seats2meet Spoorzone tot en met 1 juni zijn afgelast. Tevens zijn de flexwerkplekken van Seats2meet gesloten. Bibliotheekleden kunnen gebruik maken van de online Bibliotheek of een boekenpakket aanvragen bij de Afhaalbieb.

*** English below ***

LocHal Library closed until 20 May 2020

From Tuesday 21 April 2020 new measures apply in the Netherlands to stop the spread of coronavirus. As a result the LocHal Library had closed its doors until 20 May 2020 (inclusive). All public events organized by LocHal Library and Kunstloc are cancelled until 1 June 2020. All meetings Seats2meet Spoorzone up to and including 1 June have also been canceled. The flex workplaces of Seats2meet are also closed.

Bibliotheek LocHal gesloten

De Bibliotheek Midden-Brabant hecht veel waarde aan de gezondheid van haar medewerkers, bezoekers en de kwetsbaren en ouderen in onze omgeving. De Bibliotheek LocHal is dan ook vooralsnog gesloten tot en met woensdag 20 mei. Wij volgen hiermee de adviezen op van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, dat overleg heeft gehad met de Vereniging Openbare Bibliotheken. 

Publieksactiviteiten gaan niet door

Helaas kunnen publieksactiviteiten en spreekuren die gepland stonden tot 1 juni niet doorgaan (lees meer).

Ook alle bijeenkomsten van Kunstloc Brabant en Seats2meet Spoorzone tot en met 1 juni zijn afgelast. Tevens zijn de flexwerkplekken van Seats2meet gesloten.

Van online tot afhaalbieb

Het is een heftige periode. We zitten allemaal zoveel mogelijk thuis. Onze sociale contacten zijn beperkt. En er komt veel op ons af. Tijd voor een goed boek! Om even te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit of om je kind toch zijn leeskilometers te laten maken nu de scholen gesloten zijn. Put uit de collectie van de online Bibliotheek die bestaat uit meer dan 26.000 e-books en 4.000 luisterboeken voor pc, e-reader en tablet. Liever een fysiek boek in handen? Maak dan gebruik van de Afhaalbieb en pik een verassingspakket op bij een van onze afhaalpunten. Meld je aan, dan stellen wij op basis van jouw voorkeuren een pakket voor je samen. Ben je 70 jaar en ouder en aan huis gebonden? Bekijk  dan hier de mogelijkheden van onze Boeken Bezorgservice.

Doe gezellig online mee

Gelukkig is de Bibliotheek wel online gewoon open. Zo brengen we de huiskamer van Tilburg bij jou thuis met de KennisMakerijRevue. Vanuit een lege LocHal snijden we elke dinsdag om 16.00 uur een ander thema aan. Of nestel je zelf op woensdagmiddag of vrijdagochtend met je kinderen op de bank en luister naar een virtueel verhaal bij het Spoor- of Peuterlezen. Ook kunnen kinderen deelnemen aan workshops waarin je je eigen game of website leert bouwen of ze kunnen iemand met een bijzonder beroep het hemd van het lijf vragen. Heb je een vraag over computeren, internetten of omgaan met de website van de overheid,  dan kun je deze stellen tijdens het telefonisch spreekuur.

In de online agenda van de Bibliotheek Midden-Brabant vind je een overzicht van wat er wanneer te doen is.

Zoek je meer informatie en het laatste nieuws over het coronavirus? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid.